Проблемні аспекти правового регулювання кредитних договорів в Україні - O. S. Kochyna; M. V. Bashtova (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті розглядаються проблемні аспекти правового регулювання кредитних договорів в Україні, які є важливим елементом стабільності фінансової системи. Висвітлено недоліки нормативно-правової бази, зокрема недостатній захист прав споживачів кредитних послуг, непрозорість умов кредитування та відсутність інтеграції в міжнародні стандарти. Акцентується увага на прогалинах у регулюванні різних видів кредитів: споживчого, банківського, комерційного, державного, податкового та міжнародного кредиту. Аналізується нормативно-правове забезпечення, включаючи Закон України «Про споживче кредитування», та виявляються його недоліки, зокрема невизначеність умов споживчого кредитування небанківськими установами. Автори зазначають, що велика кількість споживачів стикається з прихованими комісіями та штрафами, які суперечать національному законодавству.