Disiplinlerarası Bir Eksende Senex’in Sinemayla İlişkisi - Mehmet Aytekin (Senex: Yaşlılık Çalışmaları Dergisi)
Senex, bu sayısından itibaren sinema ve yaşlılık çalışmaları arasındaki ilişkiye ayrı bir başlık açmakta ve iki disiplin arasındaki ilişkiye daha kompleks bir biçimde yaklaşılmasına olanak sağlamaktadır. Zira yaşlılık çalışmalarının yükselen bir değer hâline gelmesi ve sinemanın bir olguya görünürlük kazandırması konusundaki yeterliliği bahsedilen bu iki alanın bir iş birliği konusunda uzlaşabileceğini akıllara getirmektedir. Dolayısıyla, bu karşılıklı zemin hazırlama ve beslenme hâli, akademik ölçekte Senex’in çabalarıyla somutlaştırılabilir durmaktadır.