Türk Sineması: Halkın Eğilimleriyle İç İçe Bir Yapı - Münevver Sofuoğlu (Medya ve Kültür)
Türk Sineması ile ilgili yapılan ilk çalışmalara bakıldığında genel olarak dönemler üzerinden kronolojik bir sıralamaya göre yazıldıkları görülür. Nijat Özön’ün, Giovanni Scognomillo’nun, Alim Şerif Onaran’ın ve Agah Özgüç’ün Türk Sineması Tarihi ile ilgili kaleme aldıkları kitaplar tarihsel bir dizge doğrultusunda yazılmışlardır. Bu araştırmacıların belli bir sıralamayla dönemler üzerinden kaleme aldıkları Türk sineması tarihiyle ilgili çalışmalar, sistemli bir arşivleme ve düzenleme alışkanlığından yoksundur