Інститут авторського права в умовах розвитку інструментів генеративного штучного інтелекту - O. O. Kulchii (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Стаття присвячена фундаментальним правовим проблемам у сфері інтелектуальної власності, що виникають внаслідок стрімкого розвитку генеративного штучного інтелекту. Досліджуються виклики авторському праву, спричинені масовим впровадженням технологій штучного інтелекту. Зокрема розглядається правовий режим об’єктів, створених за допомогою штучного інтелекту, законність використання творів, захищених авторським правом, для навчання моделей штучного інтелекту та окремі питання правосуб’єктності ШІ.