Prispevek k poznavanju postranic iz skupine Gammaridea (Amphipoda, Gammaridea) slovenske morske obale - Cene Fišer (Natura Sloveniae)
V prispevku je podan kratek pregled vrst postranic, priložnostno nabranih med nadomestnim služenjem vojaškega roka ob obali slovenskega morja. Med 46 zabeleženimi vrstami so bile vrste Microdeutopus sporadhi, Microdeutopus obtusatus, Gammarus subtypicus in Orchestia stephenseni prvič najdene v severnem Jadranu.