BİLİŞİM SİSTEMLERİVE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN KÜRESELLEŞME OLGUSU VE GİRİŞİMCİLİK ÜZERİNE YANSIMALARI - D.arzu Akolaş (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Son yıllarda dünya; yerel ve ulusal ekonomilerde, teknolojik ve sosyal eğilimlerde, bölgesel ve ulusal sınırlarıhızla aşan bir çağa küreselleşme dönemine girmiştir. Bilişim sistem ve teknolojilerindeki bu hızlıgelişim nedeniyle küreselleşme çok hızlıbir şekilde vuku bulmuştur. Bilişim sistem ve teknolojilerindeki gelişmelerin sonucu olarak: Bilginin kaydedilmesi, depolanması, analiz edilmesi ve iletilmesi ; doğruluk, aciliyet hız , coğrafik bağımsızlık, karmaşıklık ve bilginin hacminin artmasıgibi pek çok etkiye yol açmıştır. Böylece bu makale ile bilişim sistem ve teknolojileri ve onun girişimcilik ve diğer alanlardaki etkileri hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır.