CONDIȚIILE REALIZĂRII DREPTULUI DE INTENTARE A CAUZEI CIVILE PRIVIND INSTITUIREA, REÎNNOIREA ȘI REVOCAREA MĂSURILOR DE OCROTIRE JUDICIARĂ - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale)
Accesul la justiție este un drept fundamental al persoanelor, însă acest drept nu este unul absolut putând fi limitat prin stabilirea anumitor condiții de admisibilitate. Așadar, realizarea dreptului de intentare a procesului civil este determinat de întrunirea anumitor premise și condiții stabilite de lege. În prezentul articol științific ne propunem să abordăm problema condițiilor realizării dreptului de intentare a cauzei de instituire, reînnoire și revocare a măsurilor de ocrotire judiciară. Cuvinte-cheie: măsuri de ocrotire judiciare, condiții, intentarea procesului, restituirea cererii.