مروری بر کاربرد جلبکها در بسته بندی فعال مواد غذایی - بهاره نوروزی (علوم و فنون بسته بندی)
تجمع پلاستیک‌های بسته‌بندی مواد غذایی در محیط اطراف، تأثیر زیادی بر آلودگی‌های محیط زیستی دارد. در این مقاله مروری استفاده از ترکیبات ریز جلبک‌ها در فرایند بسته‌بندی فعال مواد غذایی موردبررسی قرارگرفته است. علاوه براین، مزایای حاصل از پلی‌ساکاریدهای جلبک‌ها که نه‌تنها منجر به افزایش خواص مکانیکی، فیزیکی، حرارتی، آنتی‌اکسیدانی، ضدمیکروبی و شیمیایی بسته‌بندی‌های فعال می‌شود، بلکه منجر به افزایش آب‌دوستی و بهبود خواص مکانیکی مانند استحکام کششی می‌شوند نیز بحث شده است. در مقاله مروری حاضر، مقالات مرتبط منتشرشده در سال‌های ۲۰۲۰-۲۰۲۳ در بانک‌های اطلاعاتی Springer، Science direct،  Scopus و John Wiley جهت به دست آوردن آخرین یافته‌ها درزمینه ترکیبات زیستی تخریب پذیر، جلبک‌ها و پلی‌ساکاریدهای مستخرج از آن‌ها موردبررسی قرارگرفته است. علاوه بر آن اثر افزودن پلی‌ساکاریدهای جلبک‌ها در افزایش خواص مکانیکی، فیزیکی، حرارتی، آنتی‌اکسیدانی، ضدمیکروبی و شیمیایی مواد بسته‌بندی بررسی‌شده است. نتایج حاصل از مرور مقالات اخیر نشان داد که پلی‌ساکاریدهای موجود در جلبک‌ها با به حداقل رساندن اکسیداسیون لیپیدها، کاهش رادیکال‌های آزاد که ممکن است اثر سرطان‌زا، جهش‌زا یا سیتوتوکسیک داشته باشند، منجر به افزایش عمر مفید و ارزش غذایی مواد غذایی می‌شوند.