Az MI-fordulat: hogyan használja fel az Europol a mesterséges intelligenciát a súlyos szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelemben - Valér Dános (Belügyi Szemle)
Cél: Jelen tanulmány célja, hogy rávilágítson a mesterséges intelligencia (MI) bűnüldözésben való felhasználásának fontosságára a súlyos szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelemben, miközben az európai bűnüldöző szervek közötti együttműködés és tudásmegosztás révén biztosítja az MI-eszközök felelős és elszámoltatható használatát.