Психофізична проблема та деякі редуктивні підходи до її розвʼязання в аналітичній філософії ХХ ст. - Yaroslav Shramko (Актуальні проблеми духовності)
Філософія свідомості належить до тих небагатьох розділів філософії, які мають яскраво виражений міждисциплінарний характер, через що ця царина займає своєрідне межове становище між онтологією і теорією пізнання.