ČASOPIS HRVATSKA VJERNOST – KRONIČAR IZGRADNJE CRKVE HRVATSKIH MUČENIKA NA UDBINI I HRVATSKOG MARTIROLOGIJA - ANTE BEŽEN (Senjski Zbornik)
Časopis Hrvatska vjernost u vrijeme pisanja ovog članka navršava deset godina izlaženja. U pravilu je godišnjak, a do sada je izašlo 10 brojeva. Do br. 6/2010. bio je glasilo Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, u izdanju Gospićko-senjske biskupije, a od br. 7/2011. glasilo je za hrvatski martirologij Komisije za hrvatski martirologij biskupskih konferencija Hrvatske i Bosne i Hercegovine koja je i njegov izdavač. Od biltenskog načina oblikovanja informacija razvio se u revijalni časopis koji njeguje više temeljnih vrsta publicističkog izražavanja: vijest, osvrt, izjavu, izvještaj, problemski članak, intervju, kroniku, reportažu, recenziju, biografiju, oglas i dr., a tu su i vrste specifične za vjerski tisak. Time postiže bogatstvo obavijesti i poticaja u svojoj posebnoj misiji u hrvatskoj Crkvi i društvu. Pokretanje i izlaženje časopisa omogućeno je inicijativama izlaganjem gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića koji je u njemu urednik i najmarljiviji autor.