شاخص ضریب تاثیر منبع نوری بر ظاهر رنگی اجسام - مژده صبا; سعیده گرجی کندی (مطالعات در دنیای رنگ)
از جمله ویژگی‌های مهم یک منبع نوری،‌تاثیر منبع نوری بر ظاهر‌رنگی اجسام در مقایسه با منبع نوری استاندارد با دمای رنگ همبسته مشابه می‌باشد که به اختصار CRI نامیده می‌شود. برای محاسبه CRI، کمیته CIE رابطه‌ای ارائه نموده است. در طی سالیان مطالعات فراوان برای منابع نوری مختلف نشان داده است که شاخص معرفی شده توسط CIE در بسیاری موارد نتیجه مورد قبولی ارائه نمی دهد و تلاش جهت جایگزینی یک شاخص مناسب تر و یا بهبود شاخص موجود همچنان ادامه دارد. هرچند هیچ یک از روشهای پیشنهادی هنوز مورد پذیرش CIE واقع نشده است.