MEHMET S. AYDIN'IN DİN FELSEFESİ İLE İLGİLİ BAZI GÖRÜŞLERİ - Mehmet Türkeri (Felsefe Dünyası)
Bu makale, Mehmet S. Aydın’ın din felsefesiyle ilgili görüşlerini temin eden yaklaşımın özelliklerini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede onun ahlaki ve dini hassasiyet, samimiyet, beşeri tecrübeye atıf, dinin çok boyutluluğunu dikkate alma, ayırt etme, ayrımlara dikkat etme, estetik boyutu hatırda tutma, istikrar içinde değişme, bağlantılı bakış, analitik düşünme, epistemolojik ciddiyet ve nezaket, dilin kullanımında titizlik, tutarlılık, rasyonellik, objektiflik, şümullülük ve medeniyet tasası gibi yaklaşım özelliklerine sahip olduğu görülmektedir. Makalede, daha çok betimleme yöntemi kullanılmıştır.