STRATEJİK YÖNETİM VE KAMUDA UYGULANAN STRATEJİLER - Ali Acar (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Kamu sektöründe personelin becerileri, verimlilik oranları, yatırımın öncelikleri ve modern yönetim teknikleri bakımından ciddi gelişmeler olmaktadır. Kamu sektöründeki bu son değişiklikler, hem özel hem de kamunun diğer bölümlerindeki hızlı gelişimlerin bir yansıması şeklindedir. Bu gelişmeler bağlamında, yönetim süreci ve kararları organizasyonların kısa ve uzun dönem yapılarıyla kararlarının etkilediği için Stratejik yönetim önemli bir fonksiyon icra etmektedir. Bu yöntem kamu sektöründe karar verme ve işlemlerin uygulanmasında vazgeçilemez bir yöntemdir. Bunun yanında stratejik yönetim, politik ve geleceğe yönelik risk ve kararlarda kendi çevresine uygun alınacak kararların oluşturulmasında etkili olmaya çabalar.