Оцінка цінності та ступеню старіння інформації при централізованому способі управління мережею - М.Ю. Лосєв (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В роботі розглядаються можливості підвищення ефективності управління комп'ютерною мережею шляхом моделювання процесу інформаційного забезпечення з урахуванням цінності та старіння інформації, що передається центром управління елементам мережі. Запропонована методика оцінки цінності інформації управління, яка доставляється до центрів комутації, при цьому враховується інтенсивність завантаження центрів комутації, їх відносну відстань  від центру управління, час затримки доставки та обробки даних в мережі.