Фактори ризику аденоміозу в жінок репродуктивного віку - V.О. Beniuk; V.V. Kurochka; K.I. Susak (Український журнал Здоров'я жінки)
Проблема аденоміозу особливо актуальна для пацієнтів репродуктивного віку, оскільки ці захворювання супроводжуються значними порушеннями менструальної та генеративної функцій.