Nick Stevenson, Medya Kültürleri - Sosyal Teori ve Kitle İletişimi Üstüne Bir Değerlendirme - Atakan Batur (Medya ve Kültür)
Teknolojik gelişmelerin sonucu olarak ortaya çıkan ve iletişim süreçlerini kitleselleştiren kitle iletişim araçları iletişimi bambaşka bir boyuta taşımıştır. Böylece iletişim süreçleri artık daha kolay, daha hızlı ve daha etkili bir aşamaya ulaşmıştır. Dolayısıyla kitle iletişim araçlarının ortaya çıkmasıyla birlikte birey ve toplum hayatında önemli değişiklikler meydana geldiği söylenebilir. Özellikle kitle iletişim araçlarından biri olarak televizyonun sunmuş olduğu olanaklar bireyin ve toplumun gündelik hayat pratiklerinin yeniden şekillenmesine önemli katkılar sağlamıştır.