Забезпечення права на справедливий суд як складова предмета судового права в умовах європейської інтеграції - R. L. Sopilnyk (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Досліджено забезпечення права на справедливий суд крізь призму процесу формування судового права як науки, навчальної дисципліни та нової галузі права. Охарактеризовано ключові особливості судових правовідносин і встановлено місце забезпечення права на справедливий суд в їх системі. Доведено, що судове право може бути методологічною основою вирішення проблеми забезпечення права на справедливий суд.