İttihat ve Terakki Cemiyeti ve Faaliyetleri Üzerine Türkiye’de Yazılmış Tezler Bibliyografyası - Abdulhakim Bingöl (Tarih ve Tarihçi)
Bu çalışma, akademik camiada İttihat ve Terakki ile ilgili YÖKTEZ kataloğunda mevcut olan çalışmaları ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Çalışmada ilk olarak İttihat ve Terakki hakkında kısa bir bilginin verildiği giriş bölümü yer almaktadır. Akabinde YÖKTEZ kataloğu incelenmiş olup, İttihat ve Terakki ile alaka gösteren Yüksek Lisans Tezleri ve Doktora Tezleri, iki konu başlığına ayrılmıştır. Yüksek lisan ve doktora tezleri Zotero programında tasnif edilip bulgular başlığına eklenmiştir. Son olarak genel bir değerlendirmenin yapıldığı sonuç başlığında yapılan çalışmaların artı ve eksileri üzerinde durulmuştur.