میزان سرب خون در بیماران مبتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن - مینا پولادوند; مصطفی فقهی; محمد ملک احمدی; فریدون فرهی; زهرا رمضانی; علی شهسواری; پردیس تولائی نژاد (مجله دانشکده پزشکی اصفهان)
مقاله پژوهشیمقدمه: هدف از این مطالعه، ارزیابی سطح سرب خون در بیماران مبتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (Age-related macular degeneration ) AMD بود.روش‌ها: این مطالعه‌ی مورد- شاهدی، بر روی بیماران مبتلا به AMD و افراد سالم در شهر اهواز استان خوزستان در ایران انجام شد. گروه شاهد به صورت تصادفی از کلینیک سرپایی عمومی انتخاب شدند. دو گروه برای پارامترهای زیر همسان شدند: سن، جنس، مصرف سیگار، پروفایل لیپیدی، بیماری‌های عروقی گذشته و سابقه‌ی جراحی چشم.یافته‌ها: 95 بیمار  AMDمرد (55/8 درصد مرد با میانگین سنی 10/17 ± 69/93 سال) و 95 مورد گروه شاهد (31/6 درصد مرد، میانگین سنی 7/65 ± 65/50 سال) وارد مطالعه شدند. میانگین سطح سرب خون در گروه مورد و شاهد به ترتیب 70/08 ± 25/10 و 74/9 ± 24/25 میکروگرم در دسی‌لیتر بود (0/46 = P). همچنین پس از تعدیل عوامل مداخله‌گر، بین سطح سرب خون دو گروه تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد (0/4 = P).نتیجه‌گیری: بین بیماران مبتلا به AMD و گروه شاهد، تفاوت معنی‌داری در سطوح سرب خون که نشان‌دهنده‌ی مواجهه‌ی کوتاه‌مدت است، مشاهده نشد.