DEMOKRAT PARTİ DÖNEMİ YÖNETİMİNDE HALKLA İLİŞKİLER ANLAYIŞI VE UYGULAMASI - Mehmet Fidan (Selçuk İletişim)
Halkla ilişkiler, pek çok alanda da olduğu gibi "yöneticilik sanatı"nın ülkemizde yerleşip gelişmesinde kamu kuruluşlarına öncülük yapmış ve hatta özel kuruluşlarda da önemli ağırlıklı bir yer edinmiştir. Türkiye'de kamu kuruluşlarında Halkla ilişkiler çalışmaları "basın büroları" kurulması ile başlamıştır. Bu bürolar basına yaptıkları açıklamalarla kuruluş yöneticilerine kamu oyunun gazetelerce yansıtılan düşüncelerini ileten örgütler olarak çalışmışlardır.Yönetimin verimli çalışması olmadıkça planladığı hedeflere ulaşması şansları yok denecek kadar azdır. Ülkelerin sorunlarının yönetim sorunlarını halletmekle mümkündür. Kamu bürokrasisi ekonomik uygulamalar ile birlikte kalkınmanın bütün boyutlarını elinde bulundurmaktadır. Bürokrasi, devlet dairelerinde işlerin yavaş yürümesi, kırtasiyecilik olarak konuşma dilinde tarif edilir. Toplumumuz eskiden beri bunu böyle görmekte ve kabul etmektedir. Demokrat Parti döneminde de değişen bir şey olmamıştır.Bu çalışmada, öncelikle Demokrat Parti dönemi yönetimi hakkında genel bilgiler verilmesi ve Türk kamu yönetiminde halkla ilişkiler anlayışı ve uygulanış biçimi üzerinde durularak bir geçiş sağlanmıştır. Demokrat parti döneminde yönetimde halkla ilişkiler anlayışı ve bunun uygulanması ne derece olmuştur üzerinde durulmuştur.