BÜSYAT Süreli Yayın Sorgulama Sistemi - Meltem Özturan; Nuri Başoğlu; Bekir Kara (Türk Kütüphaneciliği)
Günümüzde sayısı gittikçe artmakta olan süreli yayınlarda istenen bilgiye erişim gitgide zorlaşmaktadır. Ancak, diğer taraftan hızlandırıcı ve kolaylaştırıcı özelliği olan bilgisayarlar pek çok alanda kullanılmaktadır. Söz konusu uygulamalardan birisi de süreli yayınlarda istenen bilgiye kolay ve hızlı erişimin Bağlanabilmesidir. Bilgisayarlar ile kullanıcılar aracındaki bağlantıyı kuran kullanıcı arayüzleri ise bilgiye erişim uygulamalarında kritik bir yol üstlenmektedir. Her ne kadar ergonomi disiplininin uzantısı olarak son yıllarda bilgisayar programlarında arayüzü tasarımı konusunda büyük bir birikim olmuşsa da, yine de her program için kendi özgün koşullarına bağlı olarak yeni bir tasarım çalışması gerekmektedir. Bu makalede, yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda, süreli yayınlarda bilgi erişim amaçlı tasarlanmış bir sistem ve bu tasarım doğrultusunda geliştirilmiş BÜSYAT adlı yazılım tartışılmakta ve tanıtılmaktadır.