Türk Kütüphaneciliği Dergisi Elli Yaşında - Leman Şenalp (Türk Kütüphaneciliği)
Bu yıl Türk Kütüphaneciler Derneği’nin yayın organı olan “Türk Kütüphaneciliği” 50. yılını kutluyoruz. Derneğin 3. Yönetim Kurulu toplantısında bir bülten yayımlanmasına karar verilmişti. Bülten, 1952-1986 yılları arasında “Türk Kütüphaneciler Demeği Bülteni” adıyla yayımlandı. 1987 yılından itibaren Dergi, “Türk Kütüphaneciliği” adıyla, üç ayda bir kesintisiz olarak yayın hayatını sürdürmektedir. Dünya standartlarında yayımlanan en eski 30 dergi arasında yer almaktadır. 1999 yılından bu yana da elektronik yayın niteliğini kazanmış bulunmaktadır.