Історико-правовий аналіз розвитку та становлення сучасного апарату суду в Україні - N. O. Maksimentseva (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Розглянуто основні доктринальні підходи, розроблені сучасними вітчизняними науковцями у сфері державного управління гірничодобувною галуззю, а також найбільш знакові розробки вчених у зазначеній сфері.