بررسی تأثیر هوشیاری کارآفرینانه بر قصد کارآفرینی با نقش تعدیل‎گر سلامت روان‌شناختی در میان دانشجویان روان‌شناسی - مهرداد شفیعی; زهرا امیری (آموزش و مدیریت کارآفرینی)
در دهه‌های اخیر، دانشگاه‌ها با توجه به رویکرد "دانشگاه کارآفرین" سازوکارهای گوناگونی برای حمایت از تجاری‌سازی ایده‌های نوآورانه و دستاوردهای پژوهشی تدارک دیده‌اند. در این راستا، توسعه فرهنگ کارآفرینی در میان دانشجویان از اهمیت چشمگیری برخوردار است. دانشجویان باید به‌عنوان هدف اصلی برنامه‌ها و سازوکارهای دانشگاهی، قصد کارآفرینانه را در خود تقویت کرده و از آن برای راه‌اندازی کسب‌وکارها استفاده نمایند. قصد کارآفرینانه، به‌عنوان یک باور پذیرفته‌شده برای راه‌اندازی کسب‌وکار جدید و برنامه‌ریزی آگاهانه در آینده، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. عوامل متعددی می‌توانند قصد کارآفرینی را تحت تأثیر قرار دهند. از جمله این عوامل می‌توان به هوشیاری کارآفرینانه و سلامت روان‌شناختی اشاره نمود. از این‌رو پژوهش حاضر به بررسی تأثیر هوشیاری کارآفرینانه بر قصد کارآفرینی با نقش تعدیل‌گر سلامت روان‌شناختی در میان دانشجویان روانشناسی پرداخته است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و با روش توصیفی-پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان رشته روانشناسی در  مؤسسه آموزش عالی فاطمیه شیراز هستند که از بین آن‌ها 183 نفر به‌صورت تصادفی ساده انتخاب شده‌اند. نتایج نشان داد که هوشیاری کارآفرینانه و سلامت روان‌شناختی اثرات مثبت و معناداری بر قصد کارآفرینی دارند، با این وجود، اثر تعدیلگر سلامت روان‌شناختی بر رابطه بین هوشیاری و قصد کارآفرینی تأیید نشد. بنابراین، هوشیاری کارآفرینانه می‌تواند به‌شدت قصد کارآفرینی را تحت تأثیر قرار دهد و سلامت روان‌شناختی نیز عامل مؤثری در پیدایش قصد کارآفرینی است. در عین‌ حال، تأثیر هوشیاری بر قصد کارآفرینی در میان دانشجویان با سطوح مختلف سلامت روان، تفاوتی را نشان نداد. تدوین و اجرای برنامه‌ها و سیاست‌های دانشگاهی با تأکید بر تقویت هوشیاری کارآفرینانه و ارتقاء سلامت روان‌شناختی دانشجویان، به‌ویژه در رشته روانشناسی پیشنهاد می‌گردد.