BİrGİvî mEhmEd EfEndİ araştırmalarına Bİr katkı: EL-KAVLÜ’L-VASÎT BEYNE’L-İFRÂT VE’T-TEFRÎT’İN MÜELLİFİ KİMDİR? - Mehmet Gel (İslami İlimler Dergisi)
Bugüne kadar Risâle fi’l-lahn ve’t-tegannî yahut el-Kavlü’l-vasît beyne’l-ifrât ve’ttefrît adlı risâlenin genellikle Birgivî Mehmed Efendi’ye ait olduğu düşünülüyordu. Oysa yapılan yeni araştırmalar bu risâlenin aynı zamanda Ebüssuûd Efendi ve Çivizâde Mehmed Efendi’ye de atfedildiğini göstermektedir. İşte bu makalede Birgivî’nin ilmî zihniyeti tartışmaları açısından mühim olan bu risâlenin gerçekte kime ait olduğu meselesi ele alınmaktadır.