Pemerolehan bahasa ibunda: Pembentukan sintaksis - Hj. Abd. Az Sharif (Journal of Modern Languages)
Unil lerkecil yang lerdapal pada sesualu bahasa biasa adalah bunyi. Apa yang saya maksudkan dengan bahasa biasa di sini ialah bahasa yang dilulurkan dan bukan bahasa isyaral alau bahasa berbenluk gambar Bunyi yang saya maksudkan pula iaJah bunyi-bunyi yang biasanya mampu dikeluarkan oleh a1al-alal arlikulasi kiLa. Jadi, dengan sendirinya, bunyi-bunyi yang say a maksudkan di dalam konleks ini ialah bunyibunyi bahasa.