Eşitsizliğin Görünmeyen Yüzü: Yaşlı Bakımı Politikalarına Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Bakış - Mert Ersözlü (Senex: Yaşlılık Çalışmaları Dergisi)
Yaşlanma çalışmalarında politika belgesi, ilgili hükümetlerin, yerel yönetimlerin, resmi ve özel kurumların bu alan üzerindeki araştırmaları teşvik etmek için oluşturdukları belgeler olarak tanımlanabilir. Politika belgelerinde, yaşlanma ve yaşlılıkla ilgili, bakım, finansman, mevcut durum ve gelecekteki uygulanması önerilen stratejiler gibi farklı konular ele alınabilir. Alandaki politika belgeleri, yaşlanma süreçleriyle ilgilenen araştırmacılar, kurumlar ve şirketler için yol gösterici olabilir ve yaşlanma alanındaki çalışmaların koordinasyonunu ve ilerlemesini teşvik edebilir. Bu bağlamda Senex Yaşlanma Çalışmaları Derneği Yayınları yaşlanma politikaları bağlamında, hükümetlerin, yerel yönetimlerin ve sektörde faaliyet gösteren kuruluşların bu alanda farkındalık seviyesini yükseltmek için 2022 yılından itibaren politika belgeleri yayınlamaktadır. Bu makalede 2023 yılında Senex Yaşlanma Derneği Yayınları tarafından yayınlanan ve Banu Liman tarafından kaleme alınan “Türkiye’de Bakım Politikalarının Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Değerlendirilmesi” başlıklı politika belgesi incelenmiştir.