TÜRKİYE'DE KENTSEL YOKSULLUĞUN KIRSAL NEDENLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜZERİNE - Nazım Kartal; Yılmaz Demirhan (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Bu çalışma, Türkiye’deki kırsal ve kentsel yoksulluk arasındaki ilişkiyi sorgulamayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede, kırsal ve kentsel yoksulluk, kırsal alanlardan kentsel alanlara olan göç, bu göçün nedenleri, sonuçları ve ortaya çıkan sorunlar üzerinde durulmaktadır. Çalışmada yapılacak vurgulardan birisi de kırsal yoksulluktan kentsel yoksulluğa geçişle birlikte sosyal yardım harcamalarının artması ve bunun Türkiye’deki yoksulluğu süreğen hale getiren kısır döngüye olan katkısıdır. Çalışma bu kısır döngünün kırılmasına yönelik bazı çözüm önerileriyle son bulmaktadır