MAX WEBER’DE BİLİM, BİLİM ADAMI VE SİYASAL LİDERLİK KONUSU - H. Alpay Karasoy (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu çalışma, Alman sosyolog Max Weber'in “Meslek Olarak Bilim” ve “Meslek Olarak Siyaset” adlı iki yapıtından yola çıkılarak, onun bilim, bilim adamı ve siyasal liderlik arasındaki ilişkiye dair düşüncelerini ortaya çıkarmak için hazırlanmıştır. Weber'in her iki konferansında da anlattıklarını özetleyerek onun bilim ve siyaset konusundaki düşüncelerini ortaya koyarak, bu iki yapıt arasında bir bağlantı kurulmuş, bilim adamı ve siyasal liderlik arasındaki ilişki konusunda Weber'in düşünceleri tahlil edilmiştir.