بررسی تأثیر جهت‌گیری زیست محیطی و بسته‌بندی سبز بر سرمایه اجتماعی - ناصر سیف اللهی; حسین رحیمی کلور; محمد حجتی نخودچری (علوم و فنون بسته بندی)
جهت‌گیری زیست محیطی در تولید محصولات، باعث افزایش آگاهی مردم درباره مسائل محیط زیست می‌شود. بسته‌بندی سبز بهعنوان یک راه‌حل سبز و پایدار، باعث کاهش هدررفت منابع طبیعی و حفظ محیط زیست می‌شود. سرمایه اجتماعی نیز با ایجاد روابط مثبت میان افراد، به تقویت هویت و اعتماد متقابل و در نتیجه به ایجاد یک جامعه پایدار و پویا کمک می‌کند. هدف این پژوهش، بررسی تأثیر جهت‌گیری زیست محیطی و بسته‌بندی سبز بر سرمایه اجتماعی است. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی بوده و جامعه آماری این تحقیق، تمامی مشتریان فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش است که با استفاده از فرمول کوکران تعداد ۳۸۴ نفر به عنوان حجم نمونه با روش تصادفی انتخاب شد. برای جمع‌آوری داده‌ها از ابزار پرسشنامه استاندارد که روایی آن با استفاده از روایی محتوا و همگرا تأیید شد. همچنین پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه و تأیید شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار‌هایExcel 2019 و Smart PLS 4 انجام شد. نتایج تحلیل نشان داد متغیر جهت‌گیری زیست محیطی بر سرمایه اجتماعی تأثیر معنادار دارد اما متغیر بسته‌بندی سبز بر سرمایه اجتماعی تأثیر معنادار ندارد.