PEEK Polimerinin Dişhekimliğinde Kullanımı - Ziya Seferli; Serkan Sarıdağ (Selcuk Dental Journal)
ÖZ: Polietereterketon (PEEK) polimeri yarı kristalin termoplastik polimer sınıfının öne çıkan polimerlerinden biridir. PEEK materyali kimyasal ve fiziksel dayanıklılık, biouyumluluk ve insan kemiğine yakın elastik modülüs (4 GPa) gibi uygun mekanik özelliklerden dolayı dişhekimliğinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Dişhekimliğinde sabit ve hareketli protezlerde alt yapı malzemesi, geçici abutmentler, iyileşme başlıkları ve diş implantları gibi pek çok alanda kullanılır. PEEK, kompozit, seramik veya zirkonya'ya kıyasla dişhekimliğinde oldukça yeni bir materyal olduğundan özelliklerini özetlemek  önemlidir. Bu derlemenin amacı dişhekimlğinde yaygın olarak kullanılan PEEK polimerinin karakterik özelliklerini değerlendirmektir. Anahtar Kelimeler: PEEK (Polietereterketon), PEEK implant, PEEK abutment, PEEK kron