FARKLI EĞİTİM SEVİYELERİNDE ESTETİK BEĞENİ - Melek Gökay; Ahmet Demir (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Farklıeğitim düzeylerinde bulunan bireylerin öğrenimleri sırasında almışolduklarıResim-işdersleri estetik beğeni düzeylerine ne kadar etki yapmıştır? Resim-işderslerinde estetik eğitimin ve öğretimin gerçekleştirilmesi sonucunda öğrencilerin estetik beğeni düzeylerinde olumlu yönde bir gelişim gözlenebilir mi? konularınıele alan bu araştırmada eğitimin estetik beğeni düzeyinde değişikliklere neden olduğu fakat estetik beğeninin daha çok popüler kültür etkisinde kaldığıbelirlenmiştir. Estetik beğeni düzeyinin niteliğinin artırılmasıve hayattan daha fazla haz alınabilmesi için estetik eğitimin gerekliliği ortaya çıkmaktadır.