Aselmed s usenfar deg uswir wis kraḍ n tesnawit: asumer n yiǧ usenfar ɣef “tmedyazt jar zik d yimir-a” - Bilal BAYMOUT (Langues & Cultures)
Aselmed n tmaziɣt am win n tutlayin-nniḍen deg tmurt n Lezzayer yettili s tarrayt n uselmed s usenfar. Deg leqdic-nneɣ ad nwali addad n uselmed n tmaziɣt deg unnar, yerna ad nruzzi ma yella iselmaden ssemrasen tarrayt-a n uselmed s usenfar, tamuɣli-nsen d wuguren I d-ttafen deg tarrayt-a. Γer taggara ad neɛreḍ ad d-nessumer yiǧ n usenfar ara yilin I uswir wis kraḍ n tesnawit, nefka-yas azwel “tamedyazt jar zik d yimir-a”.