Çokkültürlü Toplumlarda Eğitim Türkiye ve İsveç’ten Örnekler - Dolgun Aslan (Skad)
Bu çalışma 17-187 Ekim 2005 tarihinde, İsveç Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen çeşitli disiplinlerden Türkiyeli ve İsveçli akademisyenlerin bugünün “çok kültürlü” toplumlarında eğitim hakkında sunumlar yapmak üzere bir araya geldikleri atölye çalışmasıyla başladığı bilgilerine yer verilmiştir. Göteborg Üniversitesi’nin Kültür, Estetik ve Medya bölümünde 4-5 Mayıs 2006 da düzenlenen başka bir atölye çalışmasında kitabın yayınlanmasıyla ilgili planlar ele alınarak tartışıldığı, İstanbul’daki İsveç başkonsolosluğu kitabın ortaya çıkarılması ile ilgili toplantıların düzenlenmesinde, Türkçe ve İngilizce çevirilerin yapılmasında ve yayınlanmasında katkıda bulunduğu vurgulanmıştır. Diğer yandan Boğaziçi Üniversitesi de Türkiye ile İsveç arasındaki akademik işbirliğinin kolaylaştırılmasında katkı sağladığı bilgilerine değinilmiştir.