کاربرد فتوکاتالیست‌ها و عوامل موثر بر آن‌ها در تصفیه پساب‌های رنگی - مرضیه قائمی زاده; محمد خواجه مهریزی (مطالعات در دنیای رنگ)
در سال‌های اخیر به دلیل کاهش منابع آب شیرین، تصفیه پساب توجه زیادی را به خود جلب کرده است. وجود یون‌های فلزی، ماده رنگزا و مواد شیمیایی در پساب‌های صنعتی باعث مزاحمت فعالیت‌های زیستی در آب‌ها شده است. مواد رنگزا ترکیباتی با ساختار پیچیده، معمولا سمی و مقاوم به تجزیه زیستی هستند که از طریق فاضلاب‌های صنعتی وارد محیط‌زیست می‌شوند. پژوهش‌های زیادی برای پیدا کردن راهی به منظور حذف مواد رنگزا از پساب صورت گرفته است. تحقیق و توسعه در این زمینه موجب ایجاد فرآیندی به نام فرآیندهای اکسایش پیشرفته، به ویژه از طریق فوتوکاتالیز ناهمگن است که انرژی فوتون را به انرژی شیمیایی تبدیل می‌کند. فتوکاتالیست‌ها آن دسته از کاتالیزورها هستند که با تابش نور فعال شده و آلاینده‌های موجود در هوا یا آب را به مواد کم ضرر مانند آب و دی‌اکسیدکربن تبدیل می‌کنند. این تحقیق، خلاصه‌ای از فعالیت‌های انجام شده در زمینه حذف مواد رنگزا صنعتی با استفاده از نانوذرات فتوکاتالیستی می‌باشد. به علاوه، تاثیر عواملی همچون دما، pH و زمان واکنش نیز به عنوان عوامل موثر در فرآیند تصفیه بررسی شده است.