ÇOK AŞAMALI PROSESLERDE ÖRNEK HACMİNİN BELİRLENMESİÜZERİNE BİR MODEL VE GENETİK ALGORİTMALAR YARDIMIYLA ÇÖZÜM ÖNERİSİ - İhsan Kaya (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada, çok aşamalıkabul örneklemesi problemleri için Genetik Algoritma GA yaklaşımıincelenmiştir. Langner 2001 tarafından geliştirilen model kullanılarak, çok aşamalımuayene probleminin çözümüne ilişkin Visual Basic 6.0 programlama dilinde bir program hazırlanmışve GA ile çözülen bu modelden elde edilen sonuçlar ANSI/ASQC Z1.4 örnekleme planıile karşılaştırılmıştır. Her iki örnekleme planıiçin elde edilen örnek hacmi n ve kabul edilebilir kusur sayısı c değerleri için çalışma karakteristiği OC-Operating Characteristics ve Kabul Olasılığı Pa eğrileri WinQSB yardımıyla çizilerek sonuçlar karşılaştırılmıştır.