اولویت‌بندی اقدامات کلیدی جهت افزایش مشارکت عمومی در مدیریت سوانح طبیعی در ایران - احمد نوحه گر; علی علوی نائینی; مطهره عباسی نوده (جغرافیا و مخاطرات محیطی)
سوانح طبیعی از گذشته تا کنون در کشور ایران، تلفات جانی و خسارات مالی فراوانی را به بار آورده است. در این مقاله به لزوم اهمیت مشارکت عمومی نهادها و مردم در مدیریت این سوانح پرداخته شده است. ازاینرو ده نوع از اقدامات کلیدی در جهت افزایش موفقیت در مشارکت عمومی و همچنین سه معیار مرتبط با سرعت، کیفیت و اثربخشی که هر سه جزو معیارهای مثبت میباشند، در نظر گرفته شده است. جهت انجام فرآیند تصمیمگیری با استفاده از روش تصمیمگیری چندمعیاره آنها را رتبهبندی نموده تا در مرحله آخر بهینهترین روش موجود انتخاب شود. برای این منظور از روش آنتروپی شانون برای وزندهی به معیارها و جهت رتبهبندی گزینهها از روش TOPSIS استفاده شد. یافتهها برای ده نوع از این اقدامات کلیدی، نشان میدهد پشتیبانی حاکمیت و تعهد قابل‌اعتماد در رتبه اول، لزوم تعریف اهداف و منافع مشترک در رتبه دوم، تضمین اتحاد بین نهادها و مردم در رتبه سوم، تضمین رهبری مؤثر حاکمیت در رتبه چهارم، پیدا کردن رویکردهای مشترک در راه رسیدن به اهداف در رتبه پنجم، اطمینان از ارتباط شفاف و مؤثر در رتبه ششم، شفاف‌سازی نقش‌ها و مسئولیت‌ها در رتبه هفتم، سرمایه‌گذاری در جهت اجرای دقیق فرآیندها در رتبه هشتم، افزایش زمان کارکنان دولت برای تسهیل و پشتیبانی از فرآیندها در رتبه نهم و مدیریت و نظارت بر مشکلات در روابط مشارکتی در رتبه دهم قرار گرفتهاند.