معرفی انواع حساس‌کننده‌های سلول‌های خورشیدی نانوساختاری - عفت حنیفه زاده; علی اصغر صباغ الوانی; محسن محسنی بزرگی; شیما موسی خانی; علی امیری زرندی; فریناز کوچک; حسن سامعی; رضا سلیمی (مطالعات در دنیای رنگ)
در سلول‌های خورشیدی نانوساختار، وظیفه جذب نور خورشید بر عهده حساس‌کننده است. پس از گذشت حدود ربع قرن از ظهور این نسل از سلول‌های خورشیدی، انواع حساس‌کننده‌های آن‌ها شامل مواد رنگزا، نقاط کوانتومی و پروسکایت‌ها بوده‌ و در سلول‌های خورشیدی مورد استفاده قرار گرفته‌اند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های هر حساس‌کننده، شکاف انرژی، رفتار نوری و میزان جذب نور آن است. در هر نوع از حساس‌کننده‌ها، رفتار نوری به نوعی و با تغییر مشخصات خاصی از ساختار مولکولی تغییر می‌کند. در این مقاله به معرفی انواع حساس‌کننده‌ها و بررسی ارتباط ساختار و رفتار نوری هر کدام پرداخته شده است.