Рекомендації щодо створення міжвидових тактичних груп - Гузченко С.В.; Телюков С.М.; Ткаченко М.Д. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Проведено аналіз сучасних науково-методичних підходів щодо визначення раціонального складу тактичних груп. Виявлено відсутність рекомендацій щодо створення організаційно-штатної структури військового формування, яке б змогло охопити і виконати визначений специфічний спектр завдань, до виконання яких можуть залучатися не тільки підрозділи Збройних Сил, але і такі, що відносяться до інших силових структур держави. Розроблено рекомендації щодо створення міжвидових тактичних груп, та викладено їх зміст щодо формування раціонального бойового складу, організації управління підрозділами, комплектування озброєнням та військовою технікою, а також щодо підготовки підрозділів, які входять до складу міжвидової тактичної групи. Реалізація розроблених рекомендацій забезпечить можливість підвищення ефективності бойового застосування міжвидових тактичних груп, порівняно з базовими підрозділами. Розроблені рекомендації щодо створення міжвидових тактичних груп можуть бути використані органами військового управління для формування бойового складу міжвидової тактичної групи в залежності від їх реальних бойових можливостей в у мовах сучасних бойових дій, а також при виконані визначеного спектру специфічних завдань.