МАРКЕТИНГОВИЙ КОМПЛЕКС У СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ - Володимир Беспалов; Микола Янєв (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена аналізу використання комплексу маркетингу у системі управління підприємствами України в сучасних умовах. Розглянуто теоретичну основу комплексу та його адаптацію до викликів сучасності. Акцентовано увагу на ролі елементів комплексу у забезпеченні конкурентоспроможності та стабільності бізнесу. Дослідження висвітлило необхідність впровадження цифрових технологій, оптимізації витрат, а також адаптації продуктового портфеля і цінової політики до умов сьогодення. Показано, що інтеграція соціально відповідальних ініціатив та етичних практик сприяє зміцненню лояльності споживачів і формуванню позитивного іміджу брендів. Зроблено висновок, що комплекс маркетингу, залишаючись універсальним інструментом, демонструє свою ефективність навіть у кризових умовах, забезпечуючи підприємствам не лише виживання, але й основу для післявоєнного відновлення та зростання.