Baudrillard’ın Simülasyon Kuramında Kitle İletişim Araçlarının Yeri (The Place of Mass Media in Baudrillard's Simulation Theory) - Hüseyin Aydın (Skad)
Baudrillard, simülasyon kuramıyla postmodern çağı tarif etmekte ve bu çağa özgü yeni bir ontoloji ortaya koymaktadır. Bu ontolojinin gerçekleştiği zemin olarak da kitle iletişim araçlarının dünyasını işaret etmektedir. Bu çalışmada Baudrillard’ın simülasyon kuramı incelenerek, kitle iletişim araçlarının simülasyon kuramındaki yeri incelenmiştir. Simülasyon kuramı çerçevesinde kitle iletişim araçlarının bir iletişim aracı olmanın ötesindeki işlevleri ortaya konmuştur. Konuyla ilgili değerlendirmelerin doğru bir zeminde gerçekleştirilmesi amacıyla kuramla ilgili Baudrillard’ın eserleri ve temel kavramlara dair yorumlarına yer verilmiştir.