Розробка схеми відбору частини теплової енергії з контуру охолодження кожуху доменної печі для опалення приміщень господарсько-побутового призначення - Нікіта Альберт; Альона Ялова (Challenges and Issues of Modern Science)
У сучасних реаліях енергетики світу та України одним з векторів розвитку є ефективне використання наявних енергоресурсів, одним з методів ефективного використання Енергоресурсів є так звані ВЕР- вторинні енергетичні ресурси, це побічні від основного виробництва ресурси що можна використовувати у енергетиці наприклад тепло від лінії охолодження машин та агрегатів, або як у даному випадку цілих виробничих систем таких як Доменна піч.