Uterin Serviksin Minimal Deviasyon Adenokarsinomu MDA - Çetin Çelik; Ersin Çintesun; Tansel Çakır; Zeliha Esin Çelik; Ayhan Gül (Genel Tıp Dergisi)
Minimal deviasyon adenokarsinom MDA servikal adenokarsinomların %1-3 oranında görülen bir varyantıdır.Nadir görülmesi nedeniyle standart tanısal metot ve tedavi protokolü yoktur. Uterin servikste 10-12 cm boyutunda kitlesi olan vakamızda tanı servikal biyopsi ile konamadı.Manyetik rezonans görüntülemede MRI MDA tanısı düşünüldü ve operasyon sonrası tanı kondu. Postoperatif olarak adjuvant kemoradyoterapi KRT uygulandı ve hasta 16 aylık bir süre rekürrens olmadan izlendi