Erünsal, İ.E. (2021). Osmanlılarda Kitap Ticareti: Sahaflar ve Kitapçılar. İstanbul: Timaş Yayınları, ISBN 9786050839135 - İbrahim Etem Çakır (Türk Kütüphaneciliği)
Kütüphanecilikle İlgili Osmanlıca Metinler ve Belgeler, Osmanlılarda Kütüphaneler ve Kütüphanecilik, Orta Çağ İslâm Dünyasında Kütüphaneler ve Kütüphanecilik kitaplarının yanı sıra kütüphanecilikle ilgili yayınları ile tanınan İsmail E. Erünsal daha önce Osmanlılarda Sahaflık ve Sahaflar adlı eserini yeni ilavelerle 2021 yılında neşretmiştir. Osmanlılarda sahaflık geleneğinin yaklaşık dört yüz yıllık serüveninin anlatıldığı bu eser arşiv belgelerine ve bilhassa Avrupalı seyyahların gözlemlerine dayalı olarak kaleme alınmıştır.