Çok Kültürlü Toplumlarda Etnik Azınlık Çocuklarının Okuma ve Kütüphane Kullanma Alışkanlıkları - Bülent Yılmaz (Türk Kütüphaneciliği)
Bu çalışmada, çok kültürlü toplumlarda yaşayan etnik azınlık çocuklarının okuma ve kütüphane kullanma alışkanlıkları kuramsal olarak ele alınmıştır. Okuma ve kütüphane kullanma alışkanlıkları etnik azınlık çocukları için kültürel uyumda önemli işlevlere sahip araçlardır. Bu alışkalıklar, çocuklarda, özellikle, dil gelişimi ve eğitimde başarıya katkıda bulunarak kültürel uyuma yardımcı olurlar.