CROWDING - OUT (DIŞLAMA) ETKİSİ: TÜRKİYE ÖRNEĞİ (1975-2000) - Doğan UYSAL; Mehmet MUCUK (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu çalışmada crowding - out olarak ifade edilen artan kamu harcamalarının özel sektör yatırımları üzerindeki etkisi, standart en küçük kareler (EKK) analizi yardımıyla Türkiye için ele alınmaktadır. 1975 - 2000 dönemini kapsayan veriler üzerinde yapılan ampirik analizler, kamu kesimi yatırım harcamalarının özel sektör yatırımlarını dışladığını göstermektedir.