Hepatosellüler karsinomda radyolojik algoritma ve görüntüleme yöntemleri - Necdet Poyraz; Zeynep Keskin; Suat Keskin; Ahmet Küçükapan (Genel Tıp Dergisi)
Radyolojik görüntülemenin amacı hepatosellüler karsinomu erken evrede tespit etmektir. Bunun amacı lezyonu küratif tedavi evre- sinde yakalayabilmektir. Son yıllarda özellikle küçük karsinomların erken tespit edilebilmesi için fazlaca çaba sarf edilmektedir. Bu derlemenin amacı hepatosellüler karsinomların tespiti ve tanımlanmasında ultrasonografi, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans görüntüleme, radyonüklid görüntüleme, pozitron emisyon tomografi ve dijital subtraksiyon anjiografi gibi invaziv olmayan görüntü- leme yöntemlerinin etkinliğini belirlemektir