Kolonija velikega podkovnjaka Rhinolophus ferrumequinum (Schreber, 1774) v jami Lobašgrote blizu Kočevja - Primož Presetnik; Martina Bergant (Natura Sloveniae)
V prispevku so podana poletna in zimska opažanja velikih podkovnjakov Rhinolophus ferrumequinum v jami Lobašgrote pri Črnem potoku blizu Kočevja. V jami je sedmo znano mesto porodniške kolonije te vrste netopirjev v Sloveniji.