Kur'an'ın Sözlü İletişimde Öngördüğü Dil Üslubu - Kerim Buladı (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Kur’an-ı Kerîm, Hz. Peygamber’e sözlü olarak vahyedilmiştir.Kur’an, sözlü iletişim dilinin, güzel, yumuşak, kolay bir üslup temelinedayandırılmasını istemiştir. Kaba, çirkin ve sert sözlerlekurulan iletişimde başarı sağlanamayacağı gibi, ulaştırılması istenilenmesajın etkili olması da söz konusu değildir. Bu yüzdenmuhatap kim ve anlatılmak istenilen ne olursa olsun sözlü iletişimdili, gönülleri kazanabilecek nitelik ve güzellikte olmalıdır.Kur’an, insanlarla çeşitli iletişim araçlarıyla irtibat kurmuş vemesajını iletmiştir. Bu yazımızda Kur’an’ın sözlü iletişimde öngördüğübazı iletişim ilkeleri üzerinde durulacak ve gereken tahlillerp.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 8.0px Helvetica}yapılacaktır.